<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39325" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Volvo изтегля над 500,000 автомобила по целия свят заради дефект в двигателите

23 Юли 2019
0 1532

Шведския автомобилен производител "Volvo" изтегли над 500,000 хиляди автомобила по целия свят, поради риск от пожар в двигателя.

 

 

Компанията твърди, че в редки случаи пластмасовата част в двигателя може да се разтопи, деформира и да доведе до пожар.

 

 

Засегнатите модели са тези с четирицилиндрови дизелови двигатели, произведени между 2014-2019 година, като някои от моделите са S80, S60, V70, XC70, S60 Cross Country, V60, XC60, V60 Cross Country, S90, V90, V90 Cross Country, XC90, V40 и V40 Cross Country.

 

 

Говорител на "Volvo" заяви, че досега е имало само „няколко” пожара, като пътниците са се отвървали без наранявания.

 

 

Изпратени са писма до собствениците на засегнатите автомобили въпреки, че на собствениците е казано, че е безопасно да продължат да използват превозното си средство, но трябва да са наясно с потенциалните проблеми и симптоми, включително липсата на мощност и че незабавно трябва да обърне внимание, ако предупредителната светлина на двигателя се включи.

 

 

Производителят планира да се свърже със собствениците отново, когато разработи решение за проблема.

 

 

„Приемаме тази ситуация много сериозно и работим за финализиране на решението на проблема. Ние поемаме пълната отговорност да гарантираме най-високите стандарти за качество и безопасност на нашите автомобили.

 

 

Ще направим всичко възможно, за да извършим това без излишни неудобства за нашите клиенти, извиняваме за причиненото неудобство и сме благодарни за тяхното сътрудничество”, каза говорител на "Volvo".

 

 

Това не е първият път, в който производителят изтегля коли, тъй като през януари тази година, 30,000 дизелови превозни средства в Обединеното кралство бяха изтеглени поради неизправност в горивните линии, която може да доведе до пукнатини и възможни пожари.

 

Източник: The Guardian

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции