<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39336" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Френски изоб...

Nvidia създаде изключително реалистична възстановка на кацането на Луната (видео)

23 Юли 2019
0 2518

Една малка стъпка за човека и един гигантски скок за проследяването на лъчи в реално време.

 

 

Графичните магьосници на Nvidia успяха да възпроизведат приземяването на луната в чест на 50-тата годишнина от първата стъпка на Нейл Армстронг на Луната.

 

 

Използвайки графичните процесори NVIDIA GeForce RTX, предназначени да възпроизвеждат най-добрите видеоигри, Nvidia успя да сездаде доста реалистично пресъздаване на приземяването на Аполо 11, което се случи преди половин век.

 

 

Тогава онези от нас, които са достатъчно големи, за да си спомнят, бяха свидетели на ниското качество на картината, когато Армстронг стъпи на повърхността на Луната. Нека си признаем – изображенията изобщо не бяха толкова красиви.

 

 

Сега обаче можете да видите приземяването и самата обстановка така, както ги е видял Армстронг, благодарение на демото Nvidia, което е почти кинематографично пресъздаване на момента.

 

 

С RTX, всеки пиксел на екрана се генерира чрез проследяване на пътя на светлинния лъч отиващ към камерата в реално време и събиране на детайли от обектите, с които той взаимодейства.

 

 

Това позволява на графичните дизайнери незабавно да видят точните отражения, меките сенки, глобалното осветление и други визуални феномени.

 

 

Преди RTX технологията, само специалните системи от компютри, които работеха в продължение на часове и дори дни, за да обработят само една сцена, можеха да постигнат такова ниво на реализъм.

 

 

RTX позволява на творческите професионалисти да имитират начина, по който светлината се променя в реалния свят в интерактивни модели, без да се налага да разчитат на предварително създадени ефекти и сцени.

 

 

Работата на Nvidia по проекта започна преди пет години, когато екипът събира всеки един детайл от НАСА и други източници.

 

 

Те изследвали повърхността на лунния модул, идентифицирали прахообразното покритие на повърхността на Луната и измерили отразяващата способност на материала, използван в космическите костюми на астронавтите, а след това пресъздали всичко в цифрова форма.

 

 

Сега, RTX възможностите за проследяване на лъчи в реално време им позволяват да пресъздадат как слънчевите лъчи, идващи зад лунния модул са отскачали от повърхността на луната, как тези лъчи са взаимодействали с лунния модул, за да хвърлят зловещи лунни сенки и дори как светлината, отразяваща се от модула и повърхността е взаимодействалa с космическите костюми на астронавтите.

 

 

Резултатът улавя пустата и неземна природа, на която Армстронг и колегата му астронавт Бъз Олдрин са били свидетели преди пет десетилетия.

 

 

Това Също така е стъпка към нов свят, в който всички ще можем да станем свидетели на подвизите на нашите най-велики герои, колкото и далеч да са от дома, сякаш сме били наред с тях.

 

 

Вижте повече във видеото горе.

 

 

Източник: VentureBeat

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции