<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39429" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицаи спасиха куче, затворено в кола в жегата (снимки)

26 Юли 2019
0 736

Вчера бе най-горещият ден, който някога е бил регистриран през юли във Великобритания, но това не спря хората да оставят кучетата си в нагорещените си коли.

 

 

Полицейски служител в Лийдс, Англия, предупредил клиент на супермаркет за бедстващото му куче, което прегрявало вътре в автомобила.

 

 

Домашният любимец бил оставен с леко открехнат прозорец, докато собственикът пазарувал в съседния мол, съобщава "The Sun".

 

За щастие, след направеното съобшение по високоговорителите на мола, собственикът бил намерен и кучето – спасено.  

 

""

 

 

"В рамките на по-малко от 10 минути, кучето започвна да се задушава и да прегрява. Просто не го правете… не оставяйте кучетата си в нагорещените коли!", написа в своя Туитър Иън Миклетуейт от полицията в Лийдс.

 

 

""

 

Според "The ​​Sun" полицията е трябвало да разбие друга кола в Плимът, САЩ, за да освободи мопс, изоставен от собствениците. 

 

 

""

 

Вече са направени множество предупреждения, които подтикват хората да полагат повече грижи, когато става въпрос за техните домашни любимци.

 

 

Експерти обясняват, че за разлика от хората, кучетата не могат да се потят през кожата си и разчитат на дишането за освобождаването на топлина през носа, за да регулират телесната си температура и да се охладят.

 

 

В случай, че някой подозира, че техният домашен любимец има симптоми на прегряване или топлинен удар, те съветват незабавно да го преместят на хладно място, за предпочитане на течение, да намокрят козината му с хладна вода и веднага да се свържат с ветеринар.

 

 

Източник: LadBible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции