<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39449" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ДНСК обясни защо е спряла строежа на небостъргача "Златен век"

27 Юли 2019
0 294

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) излезе с обяснение защо и как е спряла строежа на небостъргача "Златен век" на строителната фирма "Артекс", съобщи Медиапул.

 

ИНИЦИАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТА СРЕЩУ "ЗЛАТЕН ВЕК" НЕ СА УВЕДОМЕНИ ЗА ЗАВЕДЕНИТЕ ИСКОВЕ СРЕЩУ ТЯХ

 

В него се посочва, че органът не е имал основание да спира строежа на сградата само заради изтекло разрешение за строеж, както настояваха протестиращите от инициативния комитет "Лозенец". Трябвало обаче строителният контрол на обекта да уведоми ДНСК в случай на невалидни строителни книжа, а подобна констатация няма.

 

Надзорът, който се наема от "Артекс", е поверен на фирма, за която от ДНСК обявиха преди месеци, че в някакъв период от изграждането на "Златен век" е била собственост на арх. Весела Мирянова. Тя е също проектант и възложител на обекта. 

 

Прекратяването на действието на разрешението за строеж пък трябвало да се направи от главния архитект на София Здравко Здравков, се посочва още в съобщението.

 

СТРОИТЕЛСТВОТО НА НЕБОСТЪРГАЧА "ЗЛАТЕН ВЕК" ОФИЦИАЛНО Е СПРЯНО

 

Припомняме, че изграждането на "Златен век" бе спряно преди няколко месеца със заповед на ДНСК и след натиск от страна на премиера Бойко Борисов. Основанието беше несъответствия между изграденото дотук и одобрените проекти.

 

Въпросът за законността на строежа бе повдигнат около скандала "Апартаментгейт" с евтините имоти, които редица политици са си купили от "Артекс".

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции