<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39601" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гърция забрани вноса на свинско месо от България

01 Август 2019
0 1281

Гърция забрани вноса на свинско месо от България. Това са част от ограничителните мерки срещу разпространението на африканска чума по свинете, които въведе гръцкото министерство на земеделието, цитирана от 24 часа.

 

 

ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ СРЕЩУ ЧУМАТА: ВОЕННА ПОЛИЦИЯ В КЛАНИЦИТЕ И 20-КИЛОМЕТРОВА САНИТАРНА ЗОНА (ВИДЕО)

 

 

Проверките ще бъдат постоянни на потока от туристи или хора, които преминават границата, заяви земеделският министър Десислава Танева  по време на близо 2-часовото изслушване за ситуацията с разпространението на африканска чума по свинете. Министърът допълни, че с повишено внимание ще се следят всички гранични контролно-пропускателни пунктове с България.
 

 

""

 

 

КМЕТОВЕ И СТОПАНИ НА БУНТ СРЕЩУ УМЪРТВЯВАНЕТО НА ДОМАШНИТЕ ПРАСЕТА

 

 

До момента има 21 огнища при домашни свине в 6 области – Бургас, Плевен, Русе, Търговище, Велико Търново и Враца. Има и засегнати индустриални ферми, които са близо с 90 000 прасета. Танева уточни, че през юли-август и донякъде септември е пикът на това заболяване.

 

 

 

""

 

 

“Нормално е да очакваме, че ще има нови огнища”, допълни земеделският министър. Има идея в радиус от 200 км от огнищата да се обхождат горите поне по 1-2 пъти на седмица, а когато в продължение на месец не бъде открит труп на свиня, това ще означава, че чумата е отминала.

 

 

Източник: 24 часа

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции