<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39607" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъж, лежал 21 години в затвора за убийство, беше признат за невинен

01 Август 2019
0 25973

След 21 години в затвора мъж, обвинен за убийство, беше признат за невинен и освобден. Оказва се, че свидетелят по делото, който го посочва като убиец, всъщност е извършил престъплението. Той признава вината си след години, пише Ladbible

 

 

""

 

 

През 1998 година Джон Милър от Филаделфия, САЩ, е признат за виновен за убийството на стюардеса.Нямало никакви доказателства за участието на г-н Милър в престъплението, но свидетелят Дейвид Уилямс го посочва като убиец и така той е осъден на доживотен затвор.

 

 

АМЕРИКАНЕЦ, ЛЕЖАЛ НЕВИНЕН 45 ГОДИНИ В ЗАТВОРА, ЩЕ ПОЛУЧИ 1,5 МИЛИОНА ДОЛАРА (СНИМКИ)

 

 

От този момент свидетелят Уилямс е разкъсван от чувство на вина, което толкова се засилва, че решава да изпрати писмо до майката на осъдения Милър през 2002 година. В писмото признава, че всъщност той е убиецът. "Не мога да живея с това на съвестта си. Синът ти няма нищо общо с това престъпление. Той дори не беше там. Аз излъгах", пише Уилямс.

 

 

Адвокатът на Милър, Томас Галахър подава 10 жалби за преразглеждане на делото, всички от които са отхвърлени. В крайна сметка след години той и екипът му от адвокати успяват да убедят съдията, че няма достатъчно доказателства срещу Милър.

 

 

""

 

 

Милър, който винаги е настоявал, че е невинен, заяви, че не се сърди за цялото прекарано време в затвора. „Чувствам се благословен и вярвам, че всичко се случва с причина. Много съм щастлив и развълнуван, че след 21 години най-накрая ме чуха и всички се убедиха в моята невинност. Прибирам се вкъщи при семейството си. Преуморен съм, развълнуван и щастлив. Чувствам се добре. Чувствам се невероятно, сюрреалистично е. Просто съм много щастлив“, споделя Милър.

 

 

""

 

 

Районната прокуратура все още не е заявила дали ще повдигне обвинение на Уилямс за убийството.

 

Що се отнася до г-н Милър, той каза, че само с нетърпение очаква да хапне пържола. Той смята, че това ще бъде най-вкусното ядене в живота му.

 

Източник: Ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции