<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39620" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Протести в три области на страната срещу умъртвяването на домашните прасета

02 Август 2019
0 590

Стопани от три пловдивски села се събраха на протест в центъра на Радиново. Те се обявиха против умъртвяването на прасета без да има констатирана зараза, а такава в областта на е налице, предава БНР

 

 

ИЗВЪНРЕДНИ МЕРКИ СРЕЩУ ЧУМАТА: ВОЕННА ПОЛИЦИЯ В КЛАНИЦИТЕ И 20-КИЛОМЕТРОВА САНИТАРНА ЗОНА (ВИДЕО)

 

 

Протестиращите стопани отказват да заколят животните си.  

 

 

""

 

 

ГЪРЦИЯ ЗАБРАНИ ВНОСА НА СВИНСКО МЕСО ОТ БЪЛГАРИЯ

 

 

Протест срещу мерките за ликвидиране на домашните прасета, отглеждани във ферми тип „заден двор“, ще се проведе днес от 17,30 часа в сливенското село Крушаре. Очаква се протестиращите да блокират отново главния път Сливен – Ямбол. 

 

 

Днес  изтича поставеният от протестиращите снощи срок Министерство на земеделието да отмени заповедта за унищожаване на домашно отглежданите прасета. В противен случай недовлните заплашиха, че ще "блокират страната".

 

 

""

 

 

Към протестиращите днес се очаква да се присъединят и групи от общините от Ямболска област.

 

Собственици на прасета от Пазарджишко подготвят протест за 16 ч. въпреки отлагането със седмица на принудителното ликвидиране на домашните прасета в района заради африканската чума. Според кметовете на села в района, в обещанията, дадени вчера от земеделския министър за финансова помощ на стопаните със заден двор, няма конкретика и яснота. Протестният митинг ще се проведе и в центъра на Пазарджик.

 

 

Източник:БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции