<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39731" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Затвориха го...

Българско семейство запази хотел до плажа в Гърция, а получи вила на час от морето (видео)

07 Август 2019
0 6093

Христофор и Ренета Петрови от Севлиево се оплакаха, че почивката им е била провалена, след като се оказало, че вместо резервирания хотел край морето в гръцкото село Афитос, са получи вила на 1 час пеша от плажа, съобщава Dir.bg.

 

Жената разказа пред Нова телевизия: "Бяхме резервирали месец по-рано, за да сме спокойни и да можем да отидем на мястото, където сме решили, че ще почиваме. Заплатихме си предварително почивката, обадихме се предварително преди да пристигнем в Афитос на хотелиера, който каза че всичко е наред и ни очаква."

 

 

""

 

 

Когато пристигнали на мястото обаче се оказало, че резервацията им е отменена.

 

"Пристигаме в Афитос и в 12 часа хотелиерът ни казва да изчакаме на една бензиностанция. След това ни каза да го последваме и ни заведе в една вила, която въобще не се намира в курорта. Тя е по-скоро между Афитос и Политея", споделя Ренета.

 

Така вместо в хотел на метри от морето, съпрузите са настанени в друг с условия, далеч неотговарящи на изискванията им и на това, за което са платили. Хотелиерът ги уверявал, че бил препълнен, но мястото, където ги настанява ще им хареса.

 

Според собственика на хотела, не е било възможно семейството да бъде настанено в стаите, за които са платили. Мъжът заяви, че качеството на стаите, където са настанени, е дори по-добро, отколкото мястото, което запазили първоначално.

 

От платформата за резервации са изпратили писмо до семейството, в което се извиняват за ситуацията и уверяват, че вината е в хотела.

"Платформите за хотелска резервация, които могат да ползват всички граждани на Европейския съюз, когато правят резервации за настаняване и за почивка на своето семейство се явяват посредник. Съгласно директивата за електронната търговия посредническите услуги са освободени от отговорност. В тази връзка, всяка една такава платформа се стреми отговорността да се носи от хотелиера", обясни Лиляна Кирчева-Арсова – директор Дирекция "Туристическа политика".

 

За да може случаят да бъде проверен, трябва да бъде пусната жалба в Комисията за защита на потребителите в България. Семейството се прибира днес в България и ще пусне жалба.

 

 

Източник: Dir.bg

Видео: Нова телевизия

  

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции