<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39738" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Методи Лалов:...

Как да се спасим от агресивни чайки, които нападат хора и крадат храна?

07 Август 2019
0 4350

Тайната да предпазите себе си и вашата храна от крадливите и понякога агресивни чайки е в това да се взирате в тях, съветват учените, цитирани от BBC.

 

 

ЧАЙКА ОТВЛЕЧЕ ЧИХУАХУА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

""

 

 

По-вероятно е птиците да решат да крадат храна, когато не ги наблюдавате, показва ново проучване. Изследователи от Университета в Ексетер поставили опаковка с чипс на земята и измерили точно колко време ще отнеме на чайките да откраднат храната, ако ги наблюдавате. 

 

 

АГРЕСИВНИ ЧАЙКИ НАПАДАТ ХОРА ПО ПЛАЖОВЕТЕ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

„Чайките често са смятани за агресивни. Всъщност повечето от тях дори не биха ни доближили, ако ги гледаме“, заяви Мадлен Гумас от Центъра за екология и опазване в Перин.

 

ЯТО АГРЕСИВНИ ЧАЙКИ НАПАДНАХА 2-ГОДИШНО ДЕТЕНЦЕ (СНИМКИ)

 

 

Тя каза, че по-дръзките чайки може би някога са били хранени от хора и това ги е направило по-смели. „Изглежда, че няколко много дръзки и агресивни чайки съсипват репутацията на останалите", добави тя.

 

 

""

 

 

Проучването идва на фона на шокиращия случай от последните седмици, при който чайка отвлече малко кученце от порода чихуахуа. Не са рядкост и случаите на нападнати хора и деца от агресивни чайки. 

 

 

Изследователите от Университета на Ексетър казват, че проучването, проведено в крайбрежните градове в Корнуол, показва, че изцяло зависи от хората да бъде променено поведението на крадливите птици.

 

 

Източник: BBC

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции