<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39825" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Десетки чували с разложени трупове на прасета бяха намерени в дере край сливенско село

11 Август 2019
0 4233

Чували с разложени животински трупове бяха открити в горско дере близо до сливенското село Гавраилово, пише "Сега". Според местните хора това са отпадъци oт масовото клане на домашни прасета заради мерките срещу африканската чума по свинете.

 

 

""

 

 

ГЕНКА ШИКЕРОВА: БАБХ Е ПАЗЕНА И УДОБНА АГЕНЦИЯ, КОЯТО ПОЛУЧАВА ПОДКРЕПА ОТ ВИСОКО НИВО (ВИДЕО)

 

 

По склона край пътя за селото има нахвърляни десетки чували с животински отпадъци, а заради жегата миризмата е непоносима. За изхвърлените остатъци от свине се е разчуло, след като местни хора са подали сигнал до протестиращите земеделски стопани край Крушаре.

 

 

КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА СВИНСКАТА КАСАПНИЦА В БЪЛГАРИЯ?

 

 

Здравка Костова, жител на селото, разказва, че именно там са изхвърлени отпадъците от закланите прасета след заповедта за доброволно клане на домашни животни: "Преди това винаги е било чисто нагоре. Колят и хвърлят с торбите вътрешности". По спешност е повикан и ветеринарен екип от областната дирекция по храните. Те тепърва ще правят огледи на мястото и районът ще бъде отцепен. 

 

 

""

 

 

СВИНСКОТО СКАЧА С 50% ДО НОВА ГОДИНА, СПОРЕД ЕКСПЕРТ

 

 

Днес изтича срокът, в който стопаните от Южна България трябва доброволно да изколят прасетата в личните си стопанства като мярка за справяне с разпространението на болестта африканска чума по свинете. От днес се пристъпва към умъртвяване на животните от Областна дирекция по безопасност на храните.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции