<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39963" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изпаднало ав...

Българи във Валенсия стартираха подписка срещу Пламен Георгиев

15 Август 2019
0 14310

Български граждани, които живеят във Валенсия, стартираха подписка срещу назначаването на Пламен Георгиев за консул на страната ни в испанския град, съобщи Клуб Z.

 

НА "ОБЩАТА" ТЕРАСА НА ШЕФА НА КПКОНПИ ИМА САУНА ЗА ШЕСТ ЧОВЕКА

 

Вчера Министерски съвет, по предложение на външния министър Екатерина Захариева, взе решение да изпрати бившия шеф на антикорупционната комисия на служба зад граница.

 

"Българите, живеещи във Валенсия ( и не само тук), сме възмутени от решението на правителството на Р. България за назначаването на г-н Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия", се казва в подписката. 

В нея са отправени въпроси към външния министър Екатерина Захариева и премиера Бойко Борисов дали е провеждан публичен конкурс за длъжността на генерален консул и спазени ли са всички законови изисквания, а именно: 

 

 

2. В чл. 27. (1) от същия закон се казва: „За дипломатически служител може да бъде назначено лице, което има висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър" в зависимост от потребностите на дипломатическата служба”. Ние питаме: „За какво ще послужи юридическото образование на г-н Герогиев при изпълняване на служебните му задължения в Генералното консулство във Валенсия?

 

3. В чл. 27. (2). е заложено, че за заемане на пост в дипломатическа служба се изисква владеене най-малко на един чужд език. Ние питаме: „Какви езици владее г-н Георгиев и на какво ниво?”

 

"УНИКАЛНИЯТ ТОРМОЗ" НАКАРАЛ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА

 

 

Към момента над 280 души са се присъединили към петицията против назначаването на Пламен Георгиев. Тя е достъпна тук.

 

 

Георгиев подаде оставка като шеф на КПКОНПИ в края на миналия месец заради изтеклите данни около имотните му сделки.

 

Забавния прочит на ситуацията около новия консул на киберфолклориста Иван Червенков, си припомнете във видеото по-горе.

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции