<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39983" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Български дж...

70-годишен слон колабира от недохранване по време на фестивал в Шри Ланка (снимки)

16 Август 2019
0 8490

70-годишен слон колабира от недохранване по време на фестивал в Шри Ланка. Животното трябвало всяка вечер да изминава километри като част от програмата на събитието, пише LADbible.

 

 

БРАКОНИЕР Е УБИТ ОТ СЛОН И ИЗЯДЕН ОТ ЛЪВОВЕ В ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ РЕЗЕРВАТИ

 

 

От фондацията „Спаси слон“ публикуваха във Фейсбук снимка на съсипаното животно с текст: „ Вижте това бедно, старо момче, което припадна и сега целият свят може да го види“.

 

 

""

 

 

Снимки на крехкото животно на име Тикири бяха публикувани за първи път преди дни, след като организации за защита на животните се възмутиха от вида на слона, облечен в шарена роба, която крие осакатеното му, хърбаво тяло.

 

 

""

 

 

Животното е трябвало да участва в парада в продължение на 10 последователни нощи.

 

 

Лек Чайлерт, основателят на фондация „Спаси слон“, казва, че Тикири е един от около общо 60 слона, принудени да участват в будисткия фестивал „Есала Перахера“ в Шри Ланка. Тези животни всяка нощ минават километри сред шумната тълпа, фойерверките и дима. Никой не вижда колко е слабо тяхното болно от глад тяло, защото са скрити под цветни и лъскави костюми.

 

 

""

 

 

"Никой не вижда сълзите в очите на слона, възпалени от ярките лампички върху маската му. Никой не вижда наранените му оковани крака“, каза Чайлерт от организацията.

 

 

Шефът на благотворителната организация заяви, че няма проблем с хората и техните религиозни ритуали, стига те да не застрашават здравето и живота на слоновете.

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции