<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40212" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Григор Димитров: Много дни не можех да тренирам пълноценно

27 Август 2019
0 473

Най-добрият български тенисист Григор Димитров проговори в интервю за тежките месеци през този сезон, свързани с проблемите с рамото и разочароващите резултати. Сега той започва участието си на US Open с победа над италианеца Андреас Сепи.

 

Ето какво сподели хасковлията пред Sportal.bg.

"Последните седмици бяха много добри, физически се подготвих много добре. Тренирахме в много тежки условия – на жега и влага. Сепи е труден съперник, никога не бях играл срещу него. Беше интересно, беше малко като ново преживяване. Добре се чувствам физически, което за мен е най-важното в момента", каза той.

 

Що се отнася до следващия му съперник, Борна Чорич, Димитров каза: "Тренирали сме няколко пъти. Последните няколко години доста добре се развива. Гледал съм му мачове. Знам, че трябва да съм на 100 процента."

 

Тенисистът разкри подробности и за контузията в рамото от началото на годината. Той обясни, че в момента се чувства почти здрав:

 

"Много дни не можех да тренирам пълноценно. Трябваше да търся баланса, процес е. Всичко започна миналия декември, а след Австралия трябваше да спра. Четири седмици не пипах ракета.

 

Сега отново съм относително здрав. Няма толкова болка в рамото. Най-трудното нещо беше да остана позитивен. Последните месеци имах възможности в много от мачовете. Трябва да продължаваш напред. Неприятно е, със сигурност, признавам.  Отразява се на увереността, но аз вярвам в работата, която вършим."

 

 

Източник: Sportal.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции