<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40215" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mодно списание обърка снимките на две чернокожи манекенки

27 Август 2019
0 2338

Известното модно списание "WHO" публикува грешна снимка на чернокожа манекенка. Австралийският модел Адут Акеч, която е от сомалийски произход, видяла името си в списанието, но под снимката на друга чернокожа жена, пише NBC News.

 

 

""

 

 

От изданието поднесоха своите изивнения и обясниха, че са получили грешната снимка от агенция, която уредила интервюто им с Акеч.

 

 

""
 

 

Списанието интервюирало Адут Акеч преди участието ѝ в седмицата на модата в Мелбърн, а снимката била на Флавия Лазарус, също чернокожа манекенка.

 

 

""

 

 

 

Акеч споделя, че тази грешка силно и се отразила, собено като се има предвид, че тема на интервюто е как хората в Австралия гледат на бежанците и чернокожите като цяло. В пост в Instagram тя написа, че да не се прави разлика между една чернокожа жена и друга е неприемливо "при каквито и да е обстоятелства". Адут Акеч добавя, че такава грешка никога няма да се случи на бяла манекенка и въпреки че от списанието се свързали с нея лично, за да се извинят.

 

 

""

 

 

Манекенката е бежанка от Судан, която прекарала известно време в лагер в Кения, преди да получи убежище в Австралия преди 11 години.

 

 

Източник: NBC News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции