<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40380" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

17-годишно момче ослепя след като 10 години яло само пържени картофки, хляб и колбаси

03 Септември 2019
0 4860

17-годишно момче от Великобритания ослепя, заради недостиг на важни витамини в тялото, причинен от нездравословно хранене. Тийнейджърът ядял само пържени картофки, бял хляб и колбаси през последните близо 10 години, пише "Daily Mail".

 

 

""

 

 

Момчето започнало бавно да губи зрението си през последните три години. Оказало се, че ниските нива на жизненоважния витамин В12 и мед са нанесли непоправима вреда на зрителния нерв на момчето. То не получавало важните хранителни вещества, защото всяка вечер се хранело с чипс, шунка или тестени изделия.

 

 

""

 

 

Юношата от Бристол, който вече е на 19 години, не бил ял плод или зеленчук от десетилетие. Единственото му ежедневно хранене включвало порция чипс, наденички и от време на време сандвич с шунка.

 

 

Сега студентът трябва да се откаже от обучението си в ИТ колежа, заради влошеното си здравословно състояние. Пред „Таймс“ момчето споделя: „Станах много изолиран. Когато бях малък, излизах да играя футбол с приятелите си. Но сега съм прекалено уплашен, за да го направя". Той смята, че лекарите са можели да му помогнат по-рано по отношение на начина на хранене, преди той да се влоши толкова много.

 

 „Когато помолих за помощ, те не ме слушаха“, добави младежът.

 

 

Неговата майка  напуснала работата си в кръчмата, за да се грижи за него. „Зрението му толкова бързо се влоши, че сега той е напълно сляп. Трябва да се откаже от следването в ИИ колежа, защото той не вижда нищо", казва майката.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции