<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40422" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Намериха и реставрираха уникален "Ягуар", изоставен преди повече от 30 години

04 Септември 2019
0 3557

Фирма за реставриране на стари автомобили успя да вдъхне нов живот на изоставен преди повече от 30 години уникален модел "Ягуар". Старият и ръждясал автомобил бил намерен в градината на частен имот в Глостършир, скрит сред гъсти храсти и със счупено предно стъкло, пише LADbible.

 

 

""

 

 

Собственикът на имота се разболял и синът му можел да поеме грижата за старите автомобили на баща си, сред които няколко коли "Ягуар". Тогава семейството се свързало с фирмата, която установила, че автомобилът е 10-та серия 1 Е-тип '4.2', пусната в производство преди 55 години. 

 

 

""

 

 

Реставраторите на стари автомобили, съобщиха, че купето на колата не може да бъде спасено, но автомобилът е запазил своята идентичност и оригиналните номера на предавките и на комплекта за предно и задно окачване. "Оригиналният механизъм за движение и окачването са в доста добро състояние и могат да бъдат възстановени".

 

 

""

 

 

Според експерти в търговията със стари автомобили цената на една такава кола, дори и в не особено състояние, може да надхвърли 82 000 британски лири (99 000 долара). Реставрираният уникален "Ягуар" може да достигне цена от 125,000 паунда. 

 

 

""

 

 

Маркъс Холанд, собственик на фирмата, която рестварира колата, заяви: „Ние сме невероятно горди и привилегировани, че имаме възможността да извършим пълна реставрация на 10-ия Jaguar E-type Series 1 4.2 RHD FHC. Това невероятното наследство от Е-тип може да бъде отново шофирано по улиците след повече от 30 години“.

 

 

""

 

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции