<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Хотел съди турист, който се оплакал в Booking.com и TripAdvisor от нацистки портрети в лобито

07 Септември 2019
0 4034

Хотел съди немски турист, който се оплакал от окачените нацистки портрети в лобито и публикувал негативни коментари за мястото за настаняване в две онлайн платформи, пише The Guardian.

 

 

""

 

 

Собствениците на четризвездния хотел в Австрия завели дело срещу туриста, който ги критикувал, че са украсили лобито си с портрети на нацистки войници в униформи със свастики.

 

 

Мъжът, посочен в съдебните документи като Томас К. и съпругата му посетили хотела в село Герлос в Алпите миналия август. След настаняването те забелязали две рамкирани снимки на стената близо до входа на хотела. Едната снимка била на млад мъж, облечен в униформа с значка с орел и свастика, а другата снимка била на по-възрастен мъж отново в униформа.

 

 

""

 

Използвайки псевдоним, Томас публикувал негативни отзиви в Booking.com и TripAdvisor около седмица след посещението си, един на немски и един на английски език. Снимките на нацисти, почитани публично в хотела, накарало Томас и съпругата му да се почувстват зле и те били „възмутени и отвратени“, се казва още в публикацията.

 

 

""

 

„Това ни накара да се замислим какво се опитват да ни кажат собствениците на хотели с това изображение. Този инцидент говори много за този регион на Австрия. За съжаление желанието ни да посетим този планински регион напълно изчезна”, пише в негативния коментар.

 

 

""

 

Собствениците на хотела обаче се свързали веднага с двата туристически сайта и поискали негативните коментари да бъдат премахнати с мотива, че публикацията е клевета и лъжа. Собствениците твърдят, че хората от снимките са техни дядо и чичо. Те били само членове на Вермахта, обединените въоръжени сили на нацистка Германия от 1935 до 1945 година.

 

 

Сайтът Booking.com, който е със седалище в Холандия, заличил публикацията, но базираният в САЩ TripAdvisor отказал да се съобрази с искането.

 

 

""

 

 

Адвокатът на собствениците твърди, че портретите били окачени във фоайето в памет на покойните роднини, което е традиция в селските райони в Австрия. Снимката на чичото в униформа на Вермахта била единствената останала снимка.

 

 

След като изследвал самоличността на двамата мъже на снимките в Германския национален архив в Берлин, Томас успял да докаже, че и двамата мъже в действителност са се присъединили към нацистката партия, съответно през 1941 и 1943 г.

 

 

Въпреки това, съдът дал ход на делото срещу Томас К. Така интересът на собственика да защити репутацията на хотела си получил предимство пред правото на госта на свободно изразяване на  мнение. Очаква се процесът да продължи след няколко месеца.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции