<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40639" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Свалиха предаването "Преди всички" на Силвия Великова от БНР

12 Септември 2019
0 650

Дългогодишният съдебен репортер и водещ на "Преди всички" по БНР Силвия Великова е свалена от ефир, съобщи Свободна Европа.

 

АЕЖ-БЪЛГАРИЯ ОБВИНИ ПРОКУРАТУРАТА В ОПИТ ДА ЦЕНЗУРИРА МЕДИИТЕ

 

Генералният директор на националното радио Светослав Костов се аргументира с това, че по длъжностна характеристика Великова е "старши редактор", а не репортер или водещ на предаване.

 

Той добави, че тя ще продължи да изпълнява функциите си на старши редактор. Костов отрича свалянето на предаването да е свързано с критичната позиция на журналистката по отношение на прокуратурата.

 

"ФРАНТИШЕК – ПЪТ КЪМ ВИСШЕТО ПРОКУРОРСКО ОБЩЕСТВО": СТАТИЯТА, КОЯТО ЯДОСА ПРОКУРАТУРАТА

 

Силвия Великова работи в БНР от 1993 г., когато е назначена с конкурс. Тя е един от малкото журналисти в национален ефир, които специализират по темите, свързани със съдебната власт.

 

Любопитен факт е, че решението за свалянето ѝ идва в деня, в който новият изпълнителен директор на програма "Хоризонт" Николай Кръстев встъпи в длъжност.

 

Според Светослав Костов, приоритет на новия временен директор на "Хоризонт" е да "да бъде изчистен профилът" на програмата така, както предвижда и концепцията на самия Костов, представена преди избора му в СЕМ.

 

 

 

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции