<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40645" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

БНР върна Силвия Великова, но "Хоризонт" за пръв път спря временно излъчването в цялата страна

13 Септември 2019
0 901

За пръв път в историята си програма "Хоризонт" на Българското национално радио спря излъчването си на територията на цялата страна, пише Свободна Европа.

 

В петък сутринта програмата можеше да бъде слушана само онлайн. На сайта на БНР бе посочено, че причината за това нечувано събитие е профилактика на излъчватели.

 

Това е доста любопитно обяснение, като се има предвид, че програмите на БНР винаги са извършвали планирани профилактики. Но те се отличават от сегашната с това, че са били само регионални и че спирането на излъчването е било предварително оповестявано в ефира на съответния регион.

 

Прекратяването на излъчването на УКВ без предупреждение, и то на територията на цялата страна, не се е случвало никога досега.

 

СВАЛИХА ПРЕДАВАНЕТО "ПРЕДИ ВСИЧКИ" НА СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА ОТ БНР

 

Според журналисти от радиото, истинската причина за спирането на излъчването е, че никой не е поискал да поеме предаването "Преди всички" на Силвия Великова, което вчера бе свалено от ефир. Великова беше отстранена и от ресора ѝ "правосъдие", който тя отразява от над петнадесет години. Решението за това бе взето от новия временен директор на "Хоризонт" Николай Кръстев.

 

След сериозно възмущение в гилдията обаче, Великова бе върната към предишните си функции, отбелязва Клуб Z.

 

Ръководството на БНР още снощи възстанови журналистката като съдебен репортер и я върна като водеща на сутрешния блок на "Хоризонт" – няколко часа, след като по-рано през деня бе отстранена. 

 

 

""

 

 

Новото е, че освен нея, в съдебния ресор ще има и втори човек, който трябвало да осигурява "плурализъм". "Преди всички" пък ще се върне в ефир от следващата седмица.

 

В защита на Великова над 100 души, работещи в БНР, излязоха с декларация, в която настояха тя да бъде върната, допълва Медиапул. Великова бе подкрепена и от Асоциацията на европейските журналисти – България.

 

Междувременно журналисти от други медии започнаха да организират протест.

 

 

Източници: Свободна ЕвропаМедиапулКлуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции