<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Татко лъв сре...

Mercedes-Benz представи нова футуристична концепция на класическия "35 PS" от 1901 г. (видео и снимки)

17 Септември 2019
0 1512

Най-новата концептуална кола на Mercedes-Benz е едно напомняне, че компанията е пионер в производството на автомобили.

 

"Vision Mercedes Simplex", представен в края на миналата седмица на автомобилното изложение във Франкфурт, е по същество модерна версия на оригиналния Mercedes 35 PS от 1901 г.

 

 

""

 

 

Наред със своя наследник, оригиналният "Simplex"  – "35 PS", сякаш даде старт на ерата на автомобилите, отклонявайки индустрията от нестабилните, тежки дървени каруци, които бяха "модернизирани" с двигатели.

 

Вместо да натъпква много типични концептуални идеи в новия "Vision Mercedes Simplex", автопроизводителят остана доста верен на оригинала.

 

 

""

 

 

Да, редица елементи като радиатора например, са оцветени в златно розово и да, решетката е заменена с дисплей, който може да показва анимации, които предоставят информация за състоянието на автомобила.

 

Таблото обаче е минималистичната мечта на всеки водач – той съдържа само няколко малки дисплея, за които компанията твърди, че са фокусирани върху информация, която е критична за шофирането.

 

 

""

 

 

Има нещо невероятно в това, че Mercedes-Benz е избрала именно това автомобилно изложение във Франкфурт, за да дебютира концепцията си "Vision Mercedes Simplex".

 

Изложението, което като много други, е в упадък и дори бе "посрещнато" с хиляди протестиращи, които дебатираха необходимостта от автомобили в условията на глобална климатична криза.

 

Имайки предвид това и ако бъдещето наистина се състои в цялостно намаляване на присъствието и влиянието на автомобилите, а тези, които ще останат, ще бъдат все по-автоматизирани в работата си, можем да видим защо производителите на автомобили като Mercedes-Benz изглежда се опитват да запазят нишата за хора, които все още изпитват страст към шофирането.

 

 

""

 

 

Е, изглежда Mercedes-Benz е поела по правилния път, защото какъв по-добър начин да опита да съживи автомобилната индустрия, освен да съживи колата, която даде начало на всичко?

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции