<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40748" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейство сп...

Тестват "летящо такси" в Париж (видео)

17 Септември 2019
0 2155

Огромните задръстванията и замърсеният въздух в час пик в центъра на Париж накараха компанията "Seabubbles" да започне тестове на ново "летящо такси", което да се движи по река Сена, пише Euronews.

 

 

Необичайното превозно средство се захранва с батерии, като има и специални перки във водата, които го повдигат и намаляват съпротивлението наполовина. Таксиметрова услуга може да стартира в града още през пролетта на 2020 г., ако изпитанията са успешни, се казва в прессъобщение на компанията. Таксито е напълно екологично, не замъсрява околната среда и е почти безшумно.

 

 

""

 

 

Движи се с 18 възела или с над 30 км/ч. С летящото такси могат да се превозват по четирима пътници. Ако идеята получи одобрение, линията ще свързва всяка сутрин източната и западната част на града.

 

 

""

 

 

Такава "летяща кола" струва около 200 000 евро, за да бъде произведена. Париж има една от най-гъстите мрежи за градски транспорт в света, с над 650 влака, които се движат едновременно в час пик и 4,7 милиарда пътници в обществения транспорт. 

 

 

""

 

 

 

Източник: Euronews

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции