<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40791" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ЕС с ултиматум към Борис Джонсън: Покажи ни план за Брекзит до 12 дни или всичко свършва

19 Септември 2019
0 4362

Лидерите на ЕС дадоха на британския премиер Борис Джонсън ултиматум да излезе с нов план за Брекзит до края на септември или да се изправи пред безрезултатна сделка, пише Индипендънт.

 

Крайният срок, договорен на среща в Париж в сряда вечерта, идва, когато главният преговарящ на блока Мишел Барние каза на Джонсън да спре да се „преструва“, че преговаря.

 

ПЕТ ТЕЖКИ ПОСЛЕДИЦИ: ЕТО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПРИ "ТВЪРД" БРЕКЗИТ (ВИДЕО)

 

В сряда вечерта френският президент Еманюел Макрон се срещна с Анти Рине, министър-председател на Финландия и настоящ председател на ротационното председателство на Съвета на ЕС.

 

„Ако Обединеното кралство иска да обсъди алтернативи на съществуващото споразумение за Брекзит, тогава те трябва да бъдат представени преди края на месеца“, каза Рине пред репортери.

 

ГОЛЯМАТА ЛЪЖА ЗА БРЕКЗИТ

 

Въпреки че Макрон и Рине не отговарят за целия ЕС, крайният срок има тежест, тъй като Финландия сега е поела ротационно председателство, което е натоварено да координира вижданията на държавите-членки.

 

Длъжностните лица в Брюксел са загрижени, че премиерът губи времето си и забавя разговорите възможно най-дълго, без да представя предложения – вероятно с поглед към предстоящи избори.

 

 

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции