<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40835" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Родители в Индонезия хранят бебето си единствено с кафе (снимки)

21 Септември 2019
0 4345

Родители от Индонезия хранят малкото си бебе с три биберона кафе всеки ден в продължение на осем месеца, защото не могат да си позволят мляко. Според майката и бащата това не е навредило по никакъв начин на детето им, пише "Daily Mail".

 

 

Малкото момиченце Хадиджа Хаура, която е само на 14 месеца, изпива по три бебешки шишета кафе на ден или около 1,5 литра дневно. Родителите на Хаджиа от село Тонро Лима, в провинция Западна Сулавеси в Индонезия, нямали възможност да осигурят подходяща храна за дъщеря си.

 

 

""

 

Индонезийското кафе се приготвя чрез варене на джезве със захар подобно на турското кафе. Анита, и съпругът ѝ Сарифуддин отглеждат кокосова плантация. Те обаче печелят само по 1,42 щатски долара на ден, а приходите им едва покриват разходите за живот.

 

 

""

 

 

Бебето консумира богатата на кофеин напитка постоянно, а родителите ѝ твърдят, че нямат друг избор. Според лекарите към момента няма отклонения от нормите в здравословното състояние на детето и то расте с нормални темпове. Родителите ѝ обаче признават, че бебето има проблеми със съня и понякога остава будно през цялата нощ, играейки само в креватчето. 

 

 

""

 

 

След като в местните медии бе съобщено за случая служители на здравната агенция в Индонезия започнали да посещават младото семейство, за да доставят мляко и бисквитки на бебето. Те предупредили семейството, че кофеинът може да бъде изключително вреден за малките деца и са издали предписания да спрат да дават кафе на дъщеря си.  

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции