<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40987" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Опорните точки" на Тръмп за скандала с Украйна по погрешка бяха пратени на политическите му противници

26 Септември 2019
0 873

Имейл с "опорните точки" на американския президент Доналд Тръмп е бил пратен погрешка на политическите му противници, съобщава "Дейли Мейл".

 

Вместо в централата на републиканците, писмото било пратено на демократите, които преди дни обявиха, че започват процедура по импийчмънт на Тръмп. Причината – появилата се информация, че той е поискал президента на Украйна Володимир Зеленский да започне разследване срещу сина на бившия вицепрезидент от демократическата партия Джо Байдън. Според демократите по този начин Тръмп се е опитал да предизвика намесата на чужда държава в американските избори, тъй като е търсел компромат срещу евентуалния си конкурент на президентските избори догодина Байдън.

 

За телефонния разговор съобщи анонимен източник. Той твърди, че официалната стенограма от него била засекретена. След разкритията му за телефонния разговор между Тръмп и Зеленский през юли, администрацията се опитва в ограничи щетите върху имиджа на американския президент. Той е поискал срещу Байдън-младши да започне разследване, защото през 2014 г. е работил в украинска газова компания, свързана с бившия проруски настроен президент Владимир Янукович.

 

Документът, изпратен в централата на Демократическата партия, е озаглавен "Какво трябва да знаем за разговора между Тръмп и Зеленский". Опорните точки са, че Тръмп е провел нормален разговор с украинския държавен глава и не му е оказвал натиск, че институциите са се отнесли отговорно към сигнала на разобличителя, макар шефът на Националното разузнаване Джоузеф Макгуайър да отказа да я предостави на Конгреса. Нещо повече, той е поискал инструкции от Белия дом, макар сигналът да е насочен точно срещу тях.

 

"Нека да е ясно – не е поставяне условие, че Украйна ще получава американска помощ, само ако започне разследване срещу Байдън", е друга фраза от имейла, очевидно предназначена за защита на Тръмп от страна на съпратийците му.

 

Източник: Дейли Мейл

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции