<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40991" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как изглеждаше Гугъл преди 21 години

26 Септември 2019
0 1972

Тази година Гугъл ще отпразнува 21-вия си рожден ден. Най-популярната интернет търсачка се е променила много през годините, макар да е запазила най-важните си елементи – цветовете на логото и полето за изписване на ключовата дума са почти непокътнати, пише Independent.

 

През 1998 г. името на търсачката се изписваше с удивителен знак, а на началната страница имаше много повече опции. С времето Гугъл става все по-опростена и лесна за използване, но само на пръв поглед. Много опции отпадат от началната страница за сметка на все повече скрити функции. Търсачката става все по-умна и само след изписване на няколко букви предлага търсене по подразбиране. Това обаче са само част от опциите, появили се през годините.

 

 

""

 

Историята на Гугъл официално започва през 1995 г. в университета Станфърд. Там се запознават създателите на бъдещия интернет-гигант Лари Пейдж и Сергей Грин. Заедно те създават сайта Backrub. Скоро името е сменено с Гугъл, което идва от математическия термин "гугол" за число, представено с единица и сто нули.

 

""

 

Първата си инвестиция Гугъл получава през 1998 г. – 100 хил. долара. Останалото е история.

 

Източник: Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции