<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41050" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Григор Димитров отпадна в Първи кръг на турнира в Пекин

30 Септември 2019
0 527

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна още на старта на тенис турнира от категория "АТР 500" в Пекин (Кит, с награден фонд от 3,52 млн. долара ), пише Сега.

 

В I кръг тази сутрин първата ракета на България (№26 в света) изигра колеблив мач и отстъпи пред Андрей Рубльов (Рус) с 2:6, 5:7 за малко повече от час.

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТПАДНА ОТ ТУРНИРА В ЧЕНДУ

 

В I сет 28-годишният хасковлия на практика игра без първи сервис, като успя да вкара в полето само 9 от 27 изпълнени начални удара (33%). Това доведе до 4 двойни грешки на Григор и два пробива в полза на руснака, който същевременно не допусна нито един брейкбол в своите геймове.

 

После втората част започна с нов пробив на Рубльов, който затвърди и увеличи преднината си до 3:1. В шестия гейм 21-годишният московчанин показа признаци на разсеяност и Димитров успя да върне брейка, а след това и за първи път в мача да излезе напред в резултата – 4:3. Позитивният период в играта на бившия №3 в света обаче трая прекалено кратко и в 11-ия гейм той отново позволи да бъде пробит. Руснакът не пропусна шанса си и затвори мача след 1:15 ч. игра на корт "Дайъмънд".

 

Макар че успя да стабилизира подаването си във II сет, Димитров приключи двубоя с едва 51% вкаран първи сервис (30 от 59) и постигнати 7 аса при 5 двойни грешки.

 

Той не успя да защити 45 т. от актива си, спечелени преди година с класиране за II кръг в Пекин, но въпреки това към момента се изкачва на 25-о място в световната ранглиста.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции