<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41100" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Руснаците пият с 43% по-малко алкохол заради Путин

01 Октомври 2019
0 644

Консумацията на алкохол в Русия е спаднала с 43% от 2003 г. насам, показва доклад на Световната здравна организация, цитиран от ВВС.

 

 

ДОКТОР РАДЕВА МИ Е ЗАБРАНИЛА ДА ПИЯ ВОДА!

 

 

Това се дължи на редица мерки, предприети от привърженика на спорта – Владимир Путин и неговите ограничения върху продажбите на алкохол и насърчаването на здравословния начин на живот.

 

 

НА ОСМО МЯСТО СМЕ В СВЕТА ПО КОНСУМАЦИЯ НА АЛКОХОЛ, ЗАДМИНАХМЕ И РУСНАЦИТЕ

 

 

 

""

 

 

"Руската Федерация отдавна се счита за една от най-пиещите страни в света", се казва в доклада и се добавя, че алкохолът има основен принос за скока на смъртните случаи през 90-те години. "Въпреки това, през последните години тези тенденции са обърнати", продължава докладът. Изследването показва 43-процентно понижение на консумацията на алкохол на глава от населението от 2003 до 2016 г., водено от рязък спад в потреблението на алкохол.

 

ПИЯНА ЖЕНА НА КОН СЕ "ВРЯЗА" В МАГАЗИН ЗА АЛКОХОЛ (ВИДЕО)

 

Авторите заявяват, че тази тенденция е фактор за увеличаване на продължителността на живота, достигнала исторически връх през 2018 г., при 78 години за жените и 68 години за мъжете.

 

 

""

 

 

Последният съветски лидер Михаил Горбачов води антиалкохолна кампания с частична забрана, свалила потреблението от средата на 80-те до 1990 г. Но след разпадането на Съветския съюз консумацията на алкохол избухва и продължава да нараства до началото на 2000-а година.

 

 

При Путин в Русия се забранява продажбата на алкохол в магазините след 23 ч., повишава се цената на алкохола на дребно и се работи за премахване на рекламите на алкохол. По-рано данните на СЗО показаха, че руските възрастни сега пият по-малко алкохол от техните френски и немски колеги по чашка.

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции