<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41450" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Баща спаси проваления рожден ден на дъщеря си с аутизъм с трогателна покана във Facebook

14 Октомври 2019
0 10748

Бащата на момиче с аутизъм се похвали, че с помощта на добри хора е спасил рождения ден на дъщеря си, след като приятелите ѝ не отишли на празненството, пише Daily Mail.

 

5-годишната Реми празнувала рождения си ден в Eden Play Center в Абертилери, Уелс. На поканата за тържеството обаче се отзовали само двама нейни приятели.

 

Баща ѝ, П. Дж. Робинс, споделя: „Поканихме около 10 деца на рождения ѝ ден, но дойдоха само две".

 

40-годишният мъж добави, че двама гости се свързали с него през деня, за да кажат, че не могат да присъстват, защото са болни. Другите въобще не са се обадили.

 

 

""

 

 

„Наистина беше много тъжно. А едно от трудните неща в аутистичния спектър е, че промените в последния момент са ужасяващи, особено за Реми", разказва още бащата.

 

И добавя:

„Вече ѝ казахме за партито и че сме поканили приятелите ѝ, така че тя очакваше те да са там. В един момент тя се обърна и каза:  Мамо, къде са всичките ми приятели?" и това беше като нож в сърцето ми."

 

 

""

 

П. Дж., който през 2017 г. се преместил в Южен Уелс с майката на Реми, поел ситуацията в свои ръце и публикувал статус в местна група във Facebook, с молба хората да дойдат на рождения ден на Реми.

 

Той написал: „Моля, ако някой има малко свободно време и има дете на възрастта на дъщеря ми – бихте ли дошли да ни помогнете да превърнем нейното парти в хубав спомен? Не очакваме нищо, нито картички, нито подаръци. Всичко е подготвено и има много храна. Просто искаме някои деца да дойдат, за да помогнат на момиченцето ни да празнува."

 

 

""

 

 

В отговор около 14 деца и родители се появили и останали на партито, а редица други се отбили за малко, за да пожелаят на Реми щастлив рожден ден.

 

Постът е споделен повече от 1000 пъти и Робинс заяви, че е получил около 60 съобщения от хора, които са видели поканата му. Той благодари от сърце на всички, помогнали за спасяването на рождения ден на дъщеря му.

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции