<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41549" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Великобритания и ЕС най-после постигнаха сделка за Брекзит

17 Октомври 2019
0 3475

Великобритания и Европейският съюз са се споразумели за нова сделка за Брекзит. Това съобщи председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от CNN.

 

"Там, където има воля, има и сделка – ние имаме такава! Това е справедливо и балансирано споразумение за ЕС и за Обединеното кралство и това свидетелства за нашия ангажимент да намерим решение. Препоръчвам Срещата на върха на ЕС, която се провежда днес и утре в Брюксел, да одобри тази сделка", заяви Юнкер.

 

 

""

 

 

Премиерът Борис Джонсън също заяви, че Великобритания и Европейският съюз са се споразумели за "страхотна" нова сделка за Брекзит и призова британските законодателите да я одобрят през уикенда. "Имаме страхотна нова сделка, която да ни върне контрола", написа Джонсън в Туитър.

 

 

""

 

 

"Сега парламентът трябва да одобри новата Брекзит сделка в събота, за да можем да преминем към други приоритети като разходите за живот, Национална служба по здравеопазване, насилието и престъпността в страната", допълни той.

 

 

Юнкер е изпратил писмо на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в което пише, че преговорите са се фокусирали върху протокола за Северна Ирландия. Преговарящите също са обсъдили политическата декларация, която очертава работната рамка за бъдещите отношения между ЕС и Великобритания. 

 

 

""

 

 

"Вярвам, че настъпи време да завършим процеса по напускане и да продължим напред, колкото е възможно по-бързо, с преговорите за бъдещото партньорство на ЕС с Великобритания", призовава Юнкер. Междувременно британската лира увеличи стойността си до 1.29 спрямо щатския долар, достигайки нов петмесечен връх.

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции