<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41558" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пътници на ле...

Тръмп отнесе подигравки заради изявление, изкарващо САЩ държава от античността (видео)

17 Октомври 2019
0 2306

В най-скорошната си реч американският президент Доналд Тръмп намекна, че Америка е по-стара с повече от хилядолетие, отколкото всъщност е.

 

Изказвайки се на съвместна пресконференция с италианския президент Серхио Матарела, Тръмп каза:

 

„Съединените щати и Италия са свързани от общо културно и политическо наследство, което датира хиляди години във времето, чак до Древен Рим".

 

Да, прочетохте правилно, и не само, че г-н Тръмп направи този коментар, но и Белият дом реши да сподели кадрите в своя Туитър профил, цитирайки думите му в публикацията.

 

Двусмислените и недобре формулирани думи на Тръмп веднага предизвика вълна от подигравки към него.

 

Някои потребители на социалните мрежи твърдят, че на няколко пъти по време на конференцията г-н Тръмп погрешно е наричал президента на Италия "Серхио Моцарела" вместо Серхио "Матарела", което други бяха предвидили още преди събитието.

 

Потребител, на име Стивън Манган коментира речта на Тръмп така: „Спартак имаше американски акцент във филма, така че може би е прав“, а друг отбеляза: „Когато видите, че думите 'президент Моцарела'  добиват популярност в социалните медии, трябва да сте сигурни, че са думи, които са излезли от устата на Доналд Тръмп".

 

 

Източник: Indy100

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции