<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41955" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Използват живи кучета и прасета за тестове на детски столчета при катастрофа (снимки18+)

01 Ноември 2019
0 13659

Използват кучета и прасета като живи манекени за тестове на детски столчета за кола. Животните биват вързвани за столчето и блъскани в стена, което води до тежки наранявания и огромен стрес за тях, твърдят от Фоднация за правата на животните "PETA".

 

 

""

 

 

Според тях в Научноизследователския институт по медицина на движението редовно се извършват „насилствени експерименти“ като се принуждават кучетата да стоят в седнало положение, вързани с колани. "След тестовете много от животните имат тежки травми, накуцват, имат проблеми при движение или дори умират", се казва с публикацията на фондацията, цитирана от LADbible.

 

 

""

 

 

„По време на експериментите вързват живи прасета за повече от осем часа, без вода или храна, с електроди в корема, след което ги забиват в стена. Това причниява на животните множество фрактури и тежки наранявания на гръбнака, таза и вътрешните органи", твърдят още защитниците на животните.

 

 

""

 

 

Пред германския вестник "Bild", говорителката на PETA Ан Майнерт остро осъди използването на животни в Китай за тестове на травми при катастрофа. „В наши дни компаниите използват напреднали технологии – като клинични изследвания върху хора, усъвършенствано компютърно моделиране, 3D медицински изображения и усъвършенствани манекени за своите изследвания“, казват още от PETA.

 

 

Източник: LADbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции