<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Макрон: Предпочитам мигранти от Африка пред нелегалните българи

02 Ноември 2019
0 5321

"Предпочитам мигранти от Африка пред нелегалните български работници", заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю за крайнодясното списание “Valeurs Actuelles”.

 

ОХРАНИТЕЛ НА МАКРОН, ЗАСНЕТ ДА БИЕ ДЕМОНСТРАНТИ, ПРЕДИЗВИКА СКАНДАЛ И КРИЗА ВЪВ ФРАНЦИЯ

 

 "По-добре да имаме законна, регистрирана, основана на квоти имиграция за определен брой години, отколкото потайната, нерегистрираната работа. Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали", каза още Макрон.

 

 

""

 

"Изправени сме пред огромно лицемерие – ресторантьорският и строителният бизнес не могат да съществуват без имиграция и да се твърди противоположното е просто грешно", допълни френският президент. 

 

 

""

 

ЗАЩО ИДЕИТЕ НА МАКРОН ПРЯКО ЗАСЯГАТ БЪЛГАРИЯ

 

 Интервюто на Макрон се интерпретира като намигане към дясното и търсене на по-добро позициониране срещу Марин льо Пен за президентските избори през 2022 г.. Крайнодясната лидерка обяви, че отново ще участва във вота. Дебатът във Франция за миграцията и исляма се поднови заради разгорелия се отново спор около носенето на забрадките като религиозен символ.

 

 

Източник: Valeurs Actuelles

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции