<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42114" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обезумял след взрив на фойерверки кон се прободе на ограда (снимки)

06 Ноември 2019
0 1018

Кон разбил конюшнята на стопанството си и се втурнал да прескача оградата, след като бил подплашен от избухнали фойерверки. Животното в паниката си се наболо на кол от огражденията, но за щастие е останало живо, пише Daily Mail

 

 

Конят на име Хари бе намерен в събота с прободна рана в Халиуел, северен Уелс, след като опитал да избяга от конюшната си, подплашен от взривени наблизо пиратки.

 

 

""

 

 

Предполага се, че е лежал безпомощен цяла нощ, а на екипа по спасяването му е отнел целия следващ предиобед да го вдигнат и качат в ремарке, за да бъде транспортиран до ветеринарен кабинет. Наложила се сложна операция по зашиването на раните, причинени от пробождането. 

 

Собствениците на стопанството споделят, че никога преди не са виждали подобно нещо. Конят буквално е разбил високата над три метра конюшня и се е нахвърлил върху оградата, подплашен от продължителния залп на гърмежите. 

 

 

""

 

 

Близо 400 са телефонните обаждания за случаи на бедстващи или ранени животни вследствие на гърмежи от фойерверки и пиратки в Англия и Уелс през миналата година. От службата по спасяването на животни в беда са инициирали кампания "Взривове извън закона" с цел справянето с проблема. 

 

 

 

Източник: Daily Mail 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции