<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42158" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

По-старите смарт телевизори на "Самсунг" няма да имат достъп до Нетфликс от следващия месец

07 Ноември 2019
0 2488

Собствениците на по-стари смарт телевизори на Самсунг вече няма да могат да използват приложението на Нетфликс от следващия месец, поради „технически ограничения“.

 

В изявление на своя уебсайт – което сега изглежда е изтрито – технологичният гигант обяви, че всеки потребител с по-стар модел, който все още иска да използва стрийминг услугата, ще трябва да закупи съвместимо устройство.

 

„Поради техническите ограничения, които влизат в сила от 1 декември 2019 година,  Нетфликс вече няма да се поддържа на някои устройства“, се казва в изявлението.

 

„Само някои по-стари смарт телевизори на "Самсунг" са засегнати от тази промяна. В бъдеще обаче, Нетфликс ще може да се гледа от много други устройства, които могат да се свързват с вашия телевизор", пише още там.

 

В изявлението не се уточнява кои модели няма да се поддържат и компанията не отговори веднага и на други въпроси.

 

Според източници, компанията е споделила списък със съвместими с Нетфликс устройства, но изглежда вече той е изтрит. Измежду устройствата са Apple TV, Chromecast, игрови конзоли и други.

 

„Докато разполагате с едно от поддържаните устройства, като например игрова конзола, плеър за поточно предаване на медия или друго устройство, вие все още ще можете да гледате Нетфликс на вашия телевизор“, заявиха от  "Самсунг".

 

Самата Нетфликс потвърди промяната, твърдейки, че тя ще засегне „много малък брой хора“, които вече са уведомени.

 

„На 2 декември, Нетфликс вече няма да се поддържа на малък брой по-стари устройства поради технически ограничения. Уведомихме всички засегнати членове с повече информация относно алтернативните устройства, които поддържаме, така че те да могат да се наслаждават на Нетфликс отново“, каза говорител компанията.

 

 

Източник: Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции