<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Боливийският президент Ево Моралес подаде оставка след масовите протести

11 Ноември 2019
0 375

Президентът на Боливия Ево Моралес подаде оставка. Това се случи под натиска на армията и на общественото недоволство след победата му на президентските избори, след които бяха отправени обвинения в изборни измами и избухнаха кървави протести, пише Dir.bg.

 

Решението бе взето, след като 60-годишният социалист предложи да бъдат произведени нови избори, а главнокомандващият на въоръжените сили го призова в национален ефир да се оттегли. Държавният глава дори нарече оттеглянето си "преврат".

 

ПОЛИЦАИТЕ В БОЛИВИЯ ОТКАЗАХА ДА ПАЗЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ДВОРЕЦ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИ

 

Моралес декларира, че няма намерение да бяга от страната и нищо не е откраднал. Въпреки това се носят упорити слухове, че бягство ще има. Очаква се бившият вече президент да бъде арестуван.

 

ПРОТЕСТИРАЩИ НАСИЛСТВЕНО ОТРЯЗАХА КОСАТА НА КМЕТ В БОЛИВИЯ (СНИМКИ)

 

Новината за оставката бе посрещната триумфално. Хора започнаха да надуват клаксоните на колите си в Ла Пас и други градове и излязоха по улиците да празнуват, развявайки боливийски знамена и гърмейки с фойерверки.

 

За момента не е ясно кой ще наследи Моралес. Припомняме, че той беше първият президент от коренното население на Боливия и се задържа на власт 13 години и 9 месеца.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции