<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Инфлуенсър" и "Ютюбър" вече са две от най-желаните професии от децата

11 Ноември 2019
0 2271

Родителите и учителите почти винаги питат децата какво искат да работят, когато пораснат, като обикновено получават отговори като „астронавт“ или „каубой“. Изглежда обаче, че времената определено се променят.

 

Проучване на британската компания "Awin" показа, че "инфлуенсър" и "ютубър" са двата най-популярни отговора на въпроса, нареждащи се на второ и трето място след "доктор".

 

Ясно е, че хората с двете професии, които до голяма степен се състоят в преглеждането на продукти, пътувания по света и като цяло ни показват приятни и щастливи моменти от живота, са привлекателни за порастващите. Странното обаче е, че въпреки популярността им, проучването установило, че родителите на децата до голяма степен не знаят какво точно правят инфлуенсърите и, че всъщност наистина печелят  немалко пари.

 

„Популярността на инфлуенсър-маркетинга е огромна, като нашите данни показват увеличение на активността и продажбите в цялата страна, така че не е толкова изненадващо, че професията е желана от много млади хора", твърди консултантката по инфлуенсър-маркетинг на "Awin" – Карина Толедо.

 

„Докато традиционните работни места са все още жизненоважни за нашето общество, независимо дали ни харесва или не, в съвременния свят има място за по-нетрадиционни работни места, като например инфлуенсъри, ютюбъри и блогъри“, добави тя.

 

Отделно проучване също така показало, че 86 на сто от американските деца искат да станат инфлуенсъри, като интересното е, че 12 на сто от анкетираните деца смятат, че вече са такива.

 

Очаква се индустрията да възлезе на 6.5 милиарда долара до края на годината, като стойността ѝ само ще се покачва. Някои от най-големите звезди в социалните медии печелят милиони годишно, благодарение на реклами, платени партньорства и спонсорирани публични изяви.

 

Някои от тях дори успяха да създадат свои продукти като гримове и дрехи, които добиха изключителна популярност сред феновете им.

 

 

""

 

 

Големите марки обичат инфлуенсърите, които ще имат все повече и повече влияние в маркетинг индустрията, особено имайки предвид друго проучване, което установи, че младите предпочитат да купуват продуктите, които инфлуенсърите рекламират или носят, а не тези, които биват рекламирани от известни личности като актьори, певици и др.

 

 

Източник: LadBible

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции