<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42395" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Инфлуенсърите изкарват все по-високи доходи от рекламни постове

14 Ноември 2019
0 2115

Според проучване, приходите, които инфлуенсърите изкарват от реклами в социалните мрежи, нарастват значително през последните няколко години, пише BBC.

 

 

Маркетингова фирма установи, че средната цена на спонсорирана снимка в Instagram, е скочила от 134 долара (около 240 лева) през 2014 до 1642  долара (близо 3000 лева) през 2019 година.

 

КАМИОН ЗА СЛАДОЛЕД ВДИГНА ДВОЙНО ЦЕНАТА ЗА ИНСТАГРАМ-ИНФЛУЕНСЪРИ (СНИМКИ)

 

Някои марки изглежда са готови да плащат щедро за спонсорирането на различни публикации, видеоклипове, снимки и други.

 

 

Според експерт, това далеч не означава, че традиционният начин на реклама ще изчезне.

 

"ИНФЛУЕНСЪР" И "ЮТЮБЪР" ВЕЧЕ СА ДВЕ ОТ НАЙ-ЖЕЛАНИТЕ ПРОФЕСИИ ОТ ДЕЦАТА

 

„Дигиталният маркетинг вече е навсякъде, но този тип реклама, както и стандартната такава, винаги ще се допълват“, казва Ювал Бен-Итджак, изпълнителен директор на маркетингова платформата за социални медии.

 

 

В проучването се разглеждат статистики относно спонсорирано съдържание във Facebook, YouTube, Instagram и различни типове блог. Изследвани са тарифите по договаряне от 2014 до 2019 година.

 

 

Най-силно впечатление правят заключения по отношение на Facebook и Instagram. Средната цена за спонсорирана снимка в Instagram се е повишила с 44% само в рамките на една година (от 2018 до 2019 година). Актуализацията на състоянието във Facebook пък е нараснала от 8 долара (15 лв.) през 2014 на 395 долара ( 700 лв.) за тази година.

 

 

Говори се, че Instagram ще изпробва функция за скриването на харесванията на публикациите, но г-н Бен-Итджак не смята, че това ще окаже влияние върху работата на инфлуенсърите.

 

 

По-интересно е дали потребителите ще продължат да бъдат толкова активни, когато не могат да виждат кой какво е харесал.

 

 

(На снимката горе: Зои Съг (Зоела), певицата Рита Ора и моделът Роузи Хънтингтън-Уайтли са типичен пример на инфлуенсъри в социалните мрежи)

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции