<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42417" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъж, влязъл в болница за обрязване, по погрешка получи вазектомия

15 Ноември 2019
0 8431

Бирманец, който влезе в болница в Айова за обрязване и получи вазектомия по погрешка, получава 2 милиона долара (около 3,5 милиона долара) по искане на съда, пише Daily Mail.

 

През декември 2015 г. 38-годишният Зау Зау е изпратен в клиника в Айова за обрязване, но в крайна сметка се озовава в центъра на злощастно недоразумение, след което вече не може да се възпроизвежда. Мъжът, който говори малко английски, влязъл в лечебното заведение с документ, който подчертава четири пъти, че той трябва да се подложи на обрязване.

 

 

""

 

 

Същият документ е бил изпратен предварително на лекарите, за да се увери, че няма да има объркване.

 

 

""

 

 

Адвокатът на Зау Зау, Марк Хардинг, твърди, че тези стъпки трябвало да осигурят на клиента му правилно медицинско лечение, независимо от езиковите бариери. По-късно обаче е установено, че лекарите не успели да разберат правилно каква процедура е необходима.

 

И през януари 2016 г., вместо обрязване, д-р Кевин Байрусинг извършил вазектомия на Зау Зау.

 

 

""

 

 

От болницата пък обвинили пациента, че не е могъл да каже от какво точно се нуждае.

 

Тази седмица съдебното жури се съгласи, че Зау Зау е частично отговорен за объркването, но каза, че д-р Байрусинг е отговорен на 70 процента и следователно вината е на хирурга.

 

Журито присъди на Зау Зау 1 милион долара за минали физически и психически болки и страдания, 500 000 долара за загуба на функция на тялото, 250 000 долара за бъдеща загуба на функция на тялото и 250 000 долара за бъдещи физически и психически болки и страдания.

 

Зау Зау планира да отиде другаде, за да извърши обрязването и да се опита да обърне вазектомията.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции