<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42544" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Хитори – уникалният токийски бар, в който можете да влезете единствено сам

20 Ноември 2019
0 572

Токио е град, пълен с малки пространства, така че не е необичайно в баровете и ресторантите да имат място само за дузина или по-малко хора. Един бар обаче, наречен "Хитори", в шикозния квартал Шинджуку, се откроява от множеството заведения, привличайки малко по-различна клиентела.

 

Името на бара е доста подходящо, защото "хитори", на японски означава "индивид". Точно затова бихте могли да влезете единствено ако сте сами.

 

Хитори, който отворил врати през юни 2018 г., може да побере едва около 17 души с пълен капацитет. Обикновено японският етикет диктува хората да не се приближават и да не разговарят с непознати в баровете, а в необичайния бар гостите правят точно това и просто се наслаждават на усамотението или учтиво разговарят с другите посетители – нещо, което не е често срещано.

 

Менюто за напитки в бара също е изненадващо достъпно в скъпия Токио, което е и една от причините, да е толкова известен. Всичко, независимо дали бира или коктейл, струва 1000 йени (около 9 долара), а за жените няма такса за вход. Мъжете обаче плащат между 500-3000 йени (5-27 долара) в зависимост от времето на деня и, въпреки че няма определени места, гостите обикновено се разделят сами, като мъжете се разпределят от едната страна на бара, а жените от другата.

 

Имайки предвид всичко това, явно не само разумните цени карат хората да го посещават, защото в Хитори определено има светла и приветлива атмосфера.

 

"Всеки, който влезе тук, е много позитивен", твърди барманката Рей, която поиска да се използва само нейното име. Тъй като много японски барове сервират храна, а Хитори няма кухня, Рей обича да компенсира, като носи торбички с бонбони и сладкиши за посетителите.

 

Често, тя раздава бисквити от спекули, миниатюрни шоколадови бонбони и малки купички със сладки пуканки с пастелен цвят, а посетителите си общуват щастливо един с друг, в някои случаи с помощта на Google Преводач.

 

Въпреки че статусът на "соло бар", където можете да влезете сами, може да е строго правило, възрастта не е. Най-младият посетител на заведението е 19-годишен мъж, който се придържа към безалкохолни напитки, тъй като възрастта за пиене в Япония е 20 и често просто гледа видеоклипове на телефона си.

 

В крайна сметка, каквото и да означава "хитори" за вас, то барът Хитори ще го приеме с драго сърце.

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции