<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42715" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Протест срещу Валери Симеонов затвори Орлов мост

25 Ноември 2019
0 610

Протест срещу избирането на бившия вицепремиер Валери Симеоново за зам.-председател на парламента блокира за кратко Орлов мост. Организатори са майките на деца с увреждания, обединени под наслова "Системата ни убива".

 

Симеонов подаде оставка в края на миналата година, след като обиди майките с изключително грозно изказване, наричайки ги кресливи жени на "уж болни деца". След това се върна в парламента като председател на група на НФСБ. Миналата седмица бе избран за зам.-шеф на народното събрание.

 

Валери Симеонов с изключително грозно изказване за майките на децата с увреждания

 

Малко преди 19 часа ключовото столично кръстовище беше затворено от автошествие на протестиращите, съобщи Dir.bg.

 

Колоната тръгна от парламента, където първо се събраха недоволните майки на деца с увреждания. Протестиращите развяваха черни знамена, а автомобилите им бяха са със стикери "Системата ни убива". Колоната бе охранявана от полицейски коли.

 

Крайната точка на протеста беше 4-ти км, където също движението беше усложнено за малко.

 

Защо Валери Симеонов получи този висок пост?

 

Малко по-късно Орлов мост бе блокиран и от втори протест.

 

Малко преди 20 часа тази вечер от площад "Независимост" пред Министерски съвет към Орлов мост тръгна и мирно шествие по повод международния ден за борба с насилието над жени. 

 

"Имаме искания към властимащите, свързани с повече мерки за превенция, повече мерки за защита, повече мерки за кризисни центрове, които да бъдат открити, където пострадалите могат да потърсят помощ", заяви пред БНТ Анастасия Илиева – един от организаторите на протеста.

 

Източник: Dir.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции