<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42732" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-впечатля...

Вижте част от откраднатите бижута за 1 милиард евро от замъка в Дрезден (видео и снимки)

26 Ноември 2019
0 1422

Полицията показа за първи път снимки на откраднатите бижута от замъка в Дрезден след драматичния обир в понеделник, пише CNN.

 

ОТКРАДНАХА СЪКРОВИЩА НА СТОЙНОСТ 1 МИЛИАРД ЕВРО ОТ ГЕРМАНСКИ МУЗЕЙ

 

Показаните съкровища представляват само част от около стотината откраднати реликви по време на обира, заснет от камерите. Във видеото горе се вижда как крадците разбиват стъклената витрина на т.нар. Зелен свод.

 

Сред откраднатите предмети има сабя, перлена огърлица и колекция от безценни бижута от 18 век. Всеки от образците съдържа хиляди бройки диаманти. Почти всички са изработени по време на управлението на Фредерик Аугуст III, последния курфюрст на Саксония, известен по-късно като първи крал на Саксония, от майсторите бижутери Жан-Жак Палар и Кристиан Аугуст Глобиг, заедно със сина на последния Аугуст Готхелф Глобиг.

 

Вижте някои от образците, за които полицията в Саксония твърди, че са сред откраднатите.

 

 

Брошка във формата на лък

 

""

 

Този мотив е бил популярен в бижутерийния бранш през 18-ти век и брошките са се носели от жените под деколтетата. Бижуто съдържа повече от 660 диаманта и е било изработено за съпругата на курфюрста Амали, вероятно в чест на раждането на дъщерята на двойката, принцеса Мария Аугуста през 1782 година.

 

 

 

Сабя и ножница 

 

""

 

Дължината ѝ е 96 сантиметра, а теглото 553 грама. Сабята е придружена от ножница. Двете заедно съдържат 800 диаманта и други скъпоценни украшения, твърдят уредниците на музея. 

 

 

Дребно украшение във формата на палма

 

""

 

Украшението по начало се е използвало като плъзгач, през който е промушвана панделка. Диамантите са декорирани във формата на палмово листо, символизиращо Ордена на Златното руно, основан в защита на римокатолическата вяра.  

 

 

Орденът на Белия орел

 

""

 

Удостоен като рицар на полския орден на Белия орел още като дете, Фредерик Аугуст III по-късно поръчал този скъп камък да бъде изработен от придворния му ювелир. Орденът представлява птица с голям диамант във формата на капка, изобразяваща тялото на орела.

 

 

Перлена огърлица

 

""

 

177-те перли от огърлицата са с размер от 6.5 до 12.9 милиметра. Перлените украшения са познати още преди 1734 година, но се срещат като част от огърлица между 1927 и 1937 година.

 

 

Орден на белия орел: Нагръдник

 

""

 

Завършен в Женева през втората половина на 40-те години на 18 век, нагръдникът е дело на швейцарския бижутер Жан-Жак Палар. Скъпоценният предмет е изработен във формата на осемлъчна звезда с 20-каратов диамант в центъра и малтийски кръст от рубини.

 

 

 

 

Източник: CNN

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции