<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42743" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

С глоби и затвор ще бъдат преследвани мъчителите на животни в САЩ

26 Ноември 2019
0 277

Жестокостта към животни ще се наказва с до 7 години затвор в САЩ, пише The Independеnt

 

 

Защитници на животните мечтаеха десетилетия наред за подобен закон, какъвто днес вече е факт в САЩ. 

 

 

НАСИЛНИЦИТЕ. ИЛИ ЗАЩО НИ ТРЯБВА ЗООПОЛИЦИЯ?

 

 

В рядък случай на политическо единство в понеделник, Доналд Тръмп подписа двустранен законопроект, с който се инкриминира жестокостта към животни като федерално престъпление и се наказва с глоба и затвор до седем години.

 

 

Законопроектът, озаглавен „Превенция срещу насилието над животни и актовете на мъчение” бе представен в Конгреса тази година от двама адвокати от Флорида – конгресменът-републиканец Върн Бюканън и конгресменът-демократ Тед Дъч. Той допълва закона от 2010 година, подписан от Барак Обама, забраняващ видеозаписите, показващи животни, които са смазвани, изгаряни, изкормвани, удушавани, одирани или подлагани на други форми на мъчение.

 

 

ПО ПРАЗНИЦИТЕ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ СЛУЧАИТЕ НА НАСИЛИЕ НАД ЖИВОТНИ

 

 

С новия закон умишлените деяния на насилие, показвани на видео, стават углавни престъпления.

 

 

КАК ДА СИГНАЛИЗИРАМЕ НА НОМЕР 112 ЗА НАСИЛИЕ НАД ЖИВОТНИ?

 

 

Законопроектът е внесен анонимно при устно гласуване в Конгреса през октомври. А в сената е внесен през Ноември, отново анонимно.

 

 

Федералният закон вече преследва спонсорирането на животински битки. А законите във всичките 50 щата включват клаузи за насилието над животни. Но, според групи за защита на животните, федералният законопроект би помогнал в случаите на злоупотреба над животните, пресичащи граници между щати. Той би допринесъл и с факти при разследването и преследването на случаи на насилие над животни.

 

 

Поправката в закона бе предложена и подписана от президента Обама през 2010 година.

 

 

У нас насилието над животни е криминализирано със закон от 2011 година, предвиждащ глоби и затвор до 3 години. Ние от "Господарите" години наред призовавахме и настоявахме за приемането му, с поредица от репортажи и сигнали към институциите. Отделен въпрос е доколко този закон се прилага в цялата му строгост.

 

 

 

 

Източник: The Independant

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции