<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42757" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Почина големият български актьор Стефан Данаилов

27 Ноември 2019
0 9833

Тази сутрин, на 76-годишна възраст си отиде големият театрален и филмов актьор Стефан Данаилов. Той е починал т в 00.15 ч., съобщиха от Военномедицинска академия на БТА, съобщи Дневник.

 

В последните години той страдаше от сърдечни проблеми и паркинсон, а преди време преживя онкологично заболяване. През лятото след падане Данаилов се подложи на операция на тазобедрената става. В началото на този месец актьорът беше приет във ВМА заради белодробен проблем.

 

Данаилов до последно играеше в театъра – участваше в постановката "Актрисата" от Питър Куилър в Народен театър "Иван Вазов". В последните години той се появяваше по телевизията в сериалите "Фамилията", "Стъклен дом" и "Столичани в повече". Данаилов преподаваше в НАТФИЗ, където студентите смятаха за чест да бъдат напътствани от него, и беше известен измежду тях като "Мастера". Той пое осмия си клас през 2016 г..

 

Стефан Данаилов е роден на 9 декември 1942 г. в София.  Открива професията на актьора още на 14-годишна възраст, когато се снима във филма "Следите остават" (1956 г.). Въпреки това първоначално смята да следва история, преди актьорът Иван Кондов – тогава съпруг на сестра му, да го убеди да учи във ВИТИЗ (бел. ред. – сега НАТФИЗ). Попада в класа на Стефан Сърчаджиев, който почива по време на втората година на неговото следване, затова класът е поет от Методи Андонов и проф. Атанас Михайлов.

 

Поклон пред паметта му!

 

 

Източник: Дневник

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции