<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42969" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Комисията по разузнаване намери основания за импийчмънт на Доналд Тръмп

04 Декември 2019
0 104

Комисията по разузнаване в американския Конгрес, която е доминирана от демократите, публикува доклад от 300 страници по искането за импийчмънт на Доналд Тръмп, пише Свободна Европа.

 

Там се твърди, че презиентът на САЩ е злоупотребил с власт и е препятствал разследването. Именно това дава основание да бъде започната процедура за отстраняването му.

 

"ОПОРНИТЕ ТОЧКИ" НА ТРЪМП ЗА СКАНДАЛА С УКРАЙНА ПО ПОГРЕШКА БЯХА ПРАТЕНИ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МУ ПРОТИВНИЦИ

 

Демократите посочват, че с действията си държавният глава е “целял да подкопае интегритета на процеса по избора на президент на САЩ и е застрашил националната сигурност".  

 

Докладът ще бъде изпратен към правната комисия на Конгреса. В него обаче няма препоръка за това какви конкретни обвинения да бъдат повдигнати

 

УКРАИНСКАТА АФЕРА. ЩЕ СВАЛЯТ ЛИ ТРЪМП?

 

Припомняме, че разследването започна през есента след изтичането на информация за телефонен разговор между американския държавен глава и украинския му колега Володимир Зеленски. В него Тръмп подтиква Зеленски да започне разследване срещу политическия му опонент – бившият вицепрезидент Джо Байдън и сина му.

 

Смята се, че тези лостове са използвани и за предизвикване на друго разследване – за вече дискредитирана теория, според която Украйна се е намесила в изборите за президент на САЩ през 2016 г.

 

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции