<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42992" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

3D принт технологията дава втори шанс на животните (снимки)

04 Декември 2019
0 151

Всяко от тези животни е преживяло ужасяващи наранявания и е било лишено от възможността да си набавя храна, вода или да се движи. Благодарение на усилията на природозащитници и на 3D принт технологията те получават шанс да продължат да живеят с авангардни протези. Вижте някои от тях!

 

 

""

 

 

Този красив плешив орел е бил отстрелян от ловец, когато е бил на шест години. Клюнът на женската е бил напълно унищожен и тя е останала да гладува. Благодарение на това, че е била намерена, бързо е била транспортирана до център за рехабилитация на диви животни.

 

 

Въпреки мнението на специалисти, че би трябвало да бъде евтаназирана, ветеринарят Джейн Кантуел от Birds of Prеy Northwest вярва, че има какво да се направи. Тя се партнира с инженери за 3D печат, специалисти по дивата природа и стоматолог, за да разработи този клюн от найлонов полимер.

 

 

""

 

Костенурката Лола загубила своя плавник преди десет години когато била оплетена в рибарска мрежа. Студенти от Worchester Polytechnic Institute асистират при разработването на протезен плавник с надеждата да ѝ върнат способността да живее както преди. С помощта на 3D печат те създават първия в света „хидродинамичен биомиметик”.

 

Лола вече може да плува сама и да се храни нормално. Морските костенурки Kemp’s ridley са най-редките костенурки на планетата и са застрашени от изчезване като едва 1000 женски все още снасят яйца. Ето защо Лола е един вид „посланик” на своя вид в Аквариума в Key West.

 

 

""

 

 

Това сладко азиатско слонче на име Моша е било само на седем месеца, когато е стъпило в наземна мина и е загубило целия си преден крак. В стремежа да дадат на женската по-добър живот, медици от Friends of the Asian Elephant ѝ поставили протеза.

 

Наземните мини са често срещани в региона поради бунтовниците, които се бият срещу официалните власти в Мианмар. За съжаление, тревопасните животни стават техни жертви много често.

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции