<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45880" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кристалина Георгиева е на 15-то място сред 100-те най-влиятелни жени на "Форбс"

12 Декември 2019
0 931

През 2019 година жените по цял свят се бореха и изкачваха лидерски позиции в правителството, бизнеса, медиите и с тях шега не бива, пише Forbes.

 

 

Американско списание нареди българката Кристалина Георгиева на почетната 15-а позиция в класацията на 100-те най-влиятелни жени в световен мащаб.

 

 

За девета поредна година канцлерът на Германия Ангела Меркел заема първото място.

 

 

След нея се нареждат Кристин Лагард, която е председател на Европейската централна банка, а на трета позиция е говорителят на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси.

 

 

 

КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ОФИЦИАЛНО СТАВА ШЕФ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВАЛУТЕН ФОНД

 

 

Кристалина Георгиева е български икономист и е бивш главен изпълнителен директор на Световната банка, а от октомври тази година е председател на Международния валутен фонд. На 30 ноември 2010 година е обявена  за „комисар на годината“ и за „европеец на годината“ в годишните награди на изданието „Юръпиън войс“. Отличена е за приноса си по отношение управлението на хуманитарните катастрофи в Хаити и Пакистан. Във визитката на Георгиева е упоменато също, че през декември тази година тя се споразумя с Украйна за нова тригодишна програма за заем на стойност 5,5 милиарда долара.

 

 

""

 

 

ПАДНА И ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ДА ОГЛАВИ МВФ

 

 

На 40-а позиция се нарежда британската кралица Елизабет, а последна е екоактивистката Грета Тумберг.

 

 

Източник: Forbes

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции