<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45914" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокуратурата: Нено Димов и Петя Аврамова носят вина за кризата с водата в Перник

13 Декември 2019
0 2627

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова носят вина за кризата с водата в Перник, реши прокуратурата, цитирана от Свободна Европа.

 

 

Постановлението е на прокурор Красимира Минчева от Районната прокуратура в Перник. То е от 10 декември, но информация за него бе разпространена днес от активистка от миньорския град.

 

ИЗТОЧЕНО С ПОДПИСА НА НЕНО ДИМОВ: МОСВ Е ЗНАЕЛО ЗА ИДВАЩАТА КРИЗА В ПЕРНИК

 

"С бездействията си министрите на МОСВ и министъра на МРРБ не са положили достатъчно грижи за стопанисването на имуществото, в резултат на които са последвали щети, а и вреди за човешкото здраве, респективно прееписката съдържа данни за евентуално осъществен състав на престъпление по чл. 219 от НК", пише прокурор Минчева.

 

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 26 ГОДИНИ ПЕРНИК МИНАВА НА ВОДЕН РЕЖИМ

 

В случай, че двамата министри бъдат признати за виновни, те могат да бъдат лишени от свобода за шест години и да получат глоба от пет хиляди лева. Решението на Районната прокуратура в Перник е препратено до Специализираната прокуратура.

 

 

Перник и селата в района са с режим на водата от 18 ноември, а се очаква часовете, в които се подава вода, да бъдат намалени допълнително.

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции