<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45927" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бойко Борисов към страните от Балканите: Или си в НАТО и ЕС, или не си (видео)

14 Декември 2019
0 1654

“Разкрачената поза не е полезна за никого. Или в НАТО, или си извън НАТО. Или си в Европейския съюз, или не си”, каза премиерът Бойко Борисов по време на реч пред Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани с фокус върху борбата с насилствения екстремизъм, цитиран от Клуб Z.

 

“Надявам се скоро Северна Македония, вече 30-и член на НАТО, да покаже разликата в развитието си и в същото време очаквам с повече разум останалите държави, които искат да се присъединят към ЕС и НАТО, много внимателно да си премерват поведението и стъпките”, добави още той.

 

БЪЛГАРИЯ ЗАСЕГА НЕ ТРЯБВА ДА КАЗВА “ДА” НА МАКЕДОНИЯ ЗА ЕС, СПОРЕД КАРАКАЧАНОВ

 

Борисов каза още, че “всеки иска военен неутралитет и мощна банкова система, само че невинаги зависи от нас”, давайки пример с позициите на държави като Швейцария, “но това са договорености след войните”. 

 

Бойко Борисов подчерта важността на темата за интеграция на Западните Балкани към ЕС и НАТО и обяви, че вече има дата за среща на върха на ЕС по темата по време на предстоящото европредседателството на Хърватия.

 

Премиерът каза още, че в България “си живеем мирно и толерантно”, когато става дума за религия, а за това заслуга имали почти всички партии в последните 30 години.

 

 

 

 

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции