<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45944" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Дистанционното за Apple TV е толкова лошо, че швейцарска компания произведе друго

16 Декември 2019
0 2801

Дистанционното устройство, което се предлага в комплект с медия плеърът на Apple – "Apple TV", стана известно с трудния за използване дизайн и противоречивия тъчпад за навигация. Всъщност е толкова лошо, че швейцарският телевизионен и интернет доставчик "Salt", който предлага устройствата като телевизионни приемници за своята интернет телевизионна услуга, е разработил по-традиционно дистанционно, което да замени оригиналното.

 

Алтернативното дистанционно, което струва 19,95 франка или приблизително 35 лв. дори е разработено в сътрудничество с Apple, поради оплакванията от потребители, объркани от бутоните на оригиналното Apple дистанционно.

 

 

""

Apple дистанционно / Salt дистанционно

 

 

То е съвместимо с Apple TV, без да се изискват сдвояване или допълнителни настройки, като така може да управлява телевизори чрез инфрачервени лъчи, подобно на другите универсални дистанционни.

 

Най-забележителното нещо за дистанционното обаче е факта колко обикновено изглежда то, тъй като има една обикновени четири бутона за навигиране, няколко отделни бутони за възпроизвеждане, пауза, напред, назад, бързо напред, бързо назад и стоп, за да имате максимален контрол възпроизвеждането. Има и специален бутон за включване и изключване.

 

Единственото, което липсва, е бутонът Siri и микрофон за активиране на цифровия асистент на Apple. Според източници обаче, това най-вероятно се дължи на факта, че услугите на Siri не се предлагат в Швейцария.

 

Истинският въпрос е обаче дали клиентите в другите страни по света ще могат да купуват и използват дистанционното на "Salt", защото имайки предвид отзивите относно актуалния дизайн на дистанционното на Apple, един по-опростен и лесен за използване вариант, би бил добре дошъл и на места извън Швейцария.

 

 

Източник: The Verge

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции