<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45977" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мис Нигерия о...

Експеримент с бременна жена в метрото показа шокиращи резултати (видео и снимки)

17 Декември 2019
0 13911

Социалален експеримент с фалшива бременна жена в метрото в Лондон показа шокиращи резултати. Почти половината от пътниците в градския транспорт не биха предложили мястото си на бъдещата майка, пише The Independent.

 

 

СКРИТА КАМЕРА: ПОПОЛИНА ВОКС БРЕМЕННА, ТЪРСИ СЕ БАЩАТА

 

 

""

 

 

Блогърката Анна Уайтхаус реши да сложи фалшив корем, имитирайки бременност, да се качи в метрото и да провери колко точно хора биха отстъпили мястото си. Резултатите са наистина плашещи: само четирима от десет души предложиха мястото си на бременна жена.

 

 

""

 

 

"Бременността не е слабост, но е уязвимост и усетих това по време на първия си триместър. Натоварените, горещи и тесни условия за пътуване в градския транспорт могат да бъдат невероятно стресиращи, както физически, така и психически, а възможността да седнете може да накара бременната жена да се почувства доста по-добре", коментира  Уайтхаус, която има има две деца и е посланик в кампанята кампанията "Очакване за промяна".

 

 

""

 

Според нея обаче хората за прекалено погълнати от телефоните си, за да наблюдават какво става около тях. Те не биха предложили мястото си, освен ако не бъдат подканени да го направят.

 

""

 

 

"Препоръчвам на всеки, който има нужда от място в градския транспорт, да носи значка. Ако това не подейства, не страдайте мълчаливо, а поискайте да ви направят място", заяви още блогърката.  

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции